Liesituulettimien muodot

Liesituulettimien muoto vaikuttaa paitsi keittiön ulkonäköön, mutta sillä on merkitystä myös toiminnallisuuteen. Tässä muutamia suosituimpia malleja ja niiden etuja ja haittoja.

Pyöreä liesituuletin

Savo putkimallinen liesituuletin

Pyöreä liesituuletin on ollut viimevuosina suosittu vaihtoehto. Tämä on ymmärrettävää, sillä sylinterimallinen liesikupu tarjoaa ilmavamman asennustavan kuin perinteinen leveämpi malli. Sylinterimallinen putki on näyttävä elementti keittiössä. Ongelmia voi aiheuttaa pienehkö imuala joka vaatii suuremman imutehon jotta imu on riittävä.

Perinteinen kupumallinen liesituuletin


Savo perinteinen

Tämä on perinteinen liesituuletinmalli seinälle tai saarekkeeseen. Perinteinen malli tarjoaa suurehkon imualan, jolloin käryt nousevat automaattisestikin liesituuletinta kohti. Perinteinen liesituuletin on toisaalta massiivisemman kokoinen, kuin esimerkiksi putkimallinen. Tämä voi aiheuttaa pienemmässä keittiössä ahtaampaa mielikuvaa.

Kattomallinen liesituuletin

Savo kattotuuletin

Kattomalliset tuulettimet tuovat erittäin paljon tilaa keittiöön. Tyylikäs ja hillitty kattomallinen tuuletin on moderni ratkaisu keittiöön.  Kattomallin ongelmia voi olla asennuksen hankaluus sekä suuri imutehon tarve. Kattomallisissa tuulettimissa olisi hyvä olla vähintään 150mm poistoputki.

Laattamallinen liesituuletin

Savo laattamallinen

Laattamallinen liesituuletin on hyvä ratkaisu kun ei haluta lyödä päätänsä liesituulettimen reunaan ???? Malli on hyvä ja tyylikäs, mutta vaatii melko suurta imutehoa.  Tämän mallinen liesituuletin tuo keittiöön oman selkeän leimansa. Useissa malleissa voidaan poistoputki ohjata suoraan seinän läpi jolloin ei ole välttämätöntä vetää poistoputkea katon kautta.