Tasomallisten liesituulettimien hankinta

                       
Liesituuletin tasoon


Thermex Le Mans | on tyylikäs ja tehokas malli, joka integroituu kokonaan liesitasoon.

Liesituuletin tasoon.

Liesituuletin tasoon integroituna  on varmasti osunut joikaisen keittiötä uudistavan tai rakentavan silmään.  Avaamme tässä hieman tasoon asennettavan liesituulettimen etuja ja haittoja sekä sitä, milloin tällainen vaihtoehto voisi olla hyvä juuri sinun keittiöösi.

Tasoon integroitu liesituuletin on siis yhdistelmä, jossa induktiotason (yleensä) keskellä on aukko, josta ruoanlaiton käryt imetään laitteen sisälle, ja puhdistettuna takaisin huoneilmaan tai poistoputkea pitkin ulos. Viimevuosien nopea moottoritekniikan kehitys on tuonut vaihtoehdon, jossa riittävän suurella imuteholla voidaan kääntää höyryjen luontainen, ylöspäin nouseva suunta alaspäin kääntyväksi.

Liesituuletin tasoon integroituna imee käryt alaspäin.


Kuvassa edullinen, mutta tehokas Thermex Le Mans Yellow tasoon integroitu liesituuletin

Tasomallien plussat ja miinukset

Kun asennetaan liesituulettimen ja tason yhdistelmää, on hyvä huomioida muutama seikka. 

  • Riittävä tila poistoilmalle saarekkeen/kaapiston sisällä
  • Omaan tarpeeseen riittävän kokoinen liesitaso
  • Mahdolliset ilmankiertoon vaikuttavat tekijät, kuten läheiset ikkuna
  • Aktiivihiilisuodattimien kulut ja vaihtotarve
  • Mahdollinen riittävän suuri poistoputki
  • Kondenssikosteuden riittävä poistuminen sokkelista

Induktiotaso liesituuletin yhdistelmän edut

Ehdoton etu tasoon integroidussa mallissa on sen ilmeettömyys. Nykyinen selkeälinjainen keittiötrendi korostaa mahdollisimman ”kliiniä” keittiötä, jolloin tasotuuletin on loistava ratkaisu. Toinen ehdoton etu on vapaa asennettavuus. Huolimatta huonekorkeudesta tai putkistoista voidaan tasomallit asentaa oikeastaan mihinkä tahansa kohtaan keittiötä ja asuntoa.

Miinuspuolina voidaan pitää asennuksen hankaluutta, kun tulee järjestää riittävästi tilaa ilman poistoputkille/aktiivihiilisuodattimille. Lisäksi suodattimien vaihtokulut tulee huomioida. Tarjolla on myös ns Plasmasuodatin, jonka vaihtoväli on jopa 10vuotta. Lisäksi plasmasuodattimen puhdistuskyky on huomattavasti aktiivihiiltä parempi. Tässä linkki plasmasuodattimen sivulle liesikupu.fi verkkokaupassa.

Asennuksessa tulee huomoida riittävä ilmanvaihto saarekkeen/kaapiston sokkelissa. Vaikka isommat vedet jäävätkin yleensä helposti tyhjennettävään säiliöön, on kuitenkin poistoilmassa aina kondenssivettä joka helposti voi tiivistyä sokkelin sisälle, mikäli ilmaa ei putkiteta ulos huoneilmaan saakka.

Tässä muutamia ajatuksia liesituulettimen valinnasta. Liesituuletus on tärkeässä roolissa keittiön ilmanvaihdon ja asumismukavuuden optimoimisessa. Mikäli asennatte liesituulettimen ulospuhaltavana, on tärkeä (varsinkin uusissa asunnoissa) huolehtia myös riittävästä korvausilmasta. Kun liesituuletin siirtää satoja kuutioimetrejä ilmaa tunnissa ulos, on sitä saatava samanverran myös sisälle. Mikäli samalla asunnon ilmanvaihtokone yrittää puhaltaa ilmaa ulos, ei riittävä määrä korvausilmaa mahdu välttämättä tiiviin asunnon kanavista virtaamaan huoneistoon.

Liesikupu.fi verkkokaupasta löydät esimerkiksi Thermexin tasoon integroidut liesituulettimet, sekä muut ratkaisut keittiösi ilmanvaihtoon.