Italialainen omenapiirakka

Italialainen omenapiirakka

Syksy on täällä! Ilmojen viilentyessä on aika laittaa uuni kuumalle ja täyttää talo upeilla tuoksuilla. Syksyiseen tee- tai kahvihetkeen sopii täydellisesti italialainen omenapiirakka. Pilvilinnan Annan reseptillä onnistut maukkaan ja syksyisen omenapiirakan leipomisessa!

 

Italialainen omenapiirakka

 

Pohja

2 kananmunaa

1 dl juoksevaa margariinia

1 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Täyte 1

200 g sitruunarahkaa

1 kananmuna

1 rkl sokeria

 

Täyte 2

1 iso omena

1 sitruunan kuori raastettuna

½ sitruunan mehu

1 rkl sokeria

1 rosmariinin oksa

30 g pinjansiemeniä

 

Ohje

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja pilko omena pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää joukkoon sitruunankuori- ja mehu, sokeri ja hienonnettu rosmariini. Anna omenoiden maustua pohjan valmistuksen ajan.
  3. Sekoita kulhossa kananmunat, maito ja juokseva margariini. Sekoita toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan (28cm).
  4. Sekoita keskenään sitruunarahka, kananmuna ja sokeri ja lisää taikinan päälle vuokaan.
  5. Lisää lopuksi omenanpalat ja ripottele päälle pinjansiemenet.
  6. Paista piirakkaa uunin alatasolla 30-35 minuuttia.
Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.